Papercut worlds - Skyscrapers

  Ingela och Vi

   

   
  Den kreativa duon Ingela och Vi har funnits sedan 2004 och består av Elisabeth Månsson, illustratör och grafisk formgivare, och Peter Turkalj, fotograf. De arbetar med ett experimentellt bilduttryck där illustration möter scenografi och textil för att sedan integreras i foto. Deras filosofi är att blanda olika formspråk och tekniker för att vrida på perspektiven, hellre mer av värme än kylig estetik.
  I 2006 års upplaga av Svenska Tecknares tävling Kolla! fick Ingela och Vi guld i kategorin reklamillustration med sitt bidrag Librarian libido rock bitches from hell...and vampires.
  För att skapa ett illustrationsfoto planeras först handlingen noga, hur rummet ska se ut och hur figurerna ska agera. Arbetet fortsätter med figurer som illustreras till rätt uttryck och klipps ut i papp. De kläs i textiler för att förstärka det tredimensionella. Sedan byggs en scenografi upp där 2D- och 3D-föremål blandas friskt. Figurerna placeras ut i scenografin som aktörer. För att hålla dem på plats används fiskelina som idag har blivit Ingela och Vis signum. Scenografin ljussätts för att få rätt stämning i bilden och slutligen fotograferas scenen för att bli det slutgiltiga illustrationsfotot.

  Beräkna pris

  0 kr
  Lägg i önskelista

  Om du vill beställa denna tapet kan du lägga den i önskelistan och gå vidare därifrån. Du kan lägga flera tapeter i önskelistan för jämförelse.

  Sortera på