Hattflickor i vitt

  Gunilla Pontén

   
  Gunilla Ponténs insatser inom svensk konfektion har varit banbrytande då hon t.ex. introducerade det första tonårsmodet på 50-talet. Redan som liten visste hon att hon ville bli modedesigner. Den typiska Ponténska modestilen skapade hon på 70-talet och har sedan hållit sig till den. På 80-talet sålde hon sina kreationer i femton egna butiker och på invigningen av butiken i New York fanns hon på omslaget på Andy Warhols tidning.
  Hennes design utmärks av eleganta skärningar och annorlunda färger mot en bas av svart, vitt eller grått. Gunilla Pontén är fortfarande, vid 82 års ålder, verksam modeskapare och kommer varje år ut med nya kollektioner som säljs till återförsäljare runt om i världen.
  Gunilla Pontén fick 2008 ta emot KTH:s Stora Pris för att hon outtröttligt vågat gå sin egen väg och skapat en stil som kännetecknas av rena linjer och överraskande kreativa uttryck. Kungliga Tekniska högskolans Stora Pris tilldelas svenska medborgare som genom epokgörande insatser eller upptäckter och skapande av nya värden, främjar vårt folks välstånd.
  ”Kläder är kultur och de är viktiga för känslan, trivseln och förstås utseendet. Det är en bot för kropp och själ, framförallt kläder som vågar avvika från den slentrianmässiga klädnormen”

  Beräkna pris

  0 kr
  Lägg i önskelista

  Om du vill beställa denna tapet kan du lägga den i önskelistan och gå vidare därifrån. Du kan lägga flera tapeter i önskelistan för jämförelse.

  Sortera på